startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Galactica protiv Pegasusa
Verzija za ispis | Članak je pročitan 23 puta | Ovaj članak čitate 1. put

Prethodi: Vježba gađanja plutajućih Cylona
Slijedi: Uništenje broda uskrsnuća

Sukob koji se dogodio između Galactice i Pegasusa počeo je kad je pukovnik Tigh javio Adami da je admiralica Cain bez ikakvog suđenja osudila Tyrola i Agathona, članove posade Galactice na smrt zbog ubojstva poručnika Thornea. Nakon što je čuo vijest te shvatio da mu je admiralica lagala o suđenju, Adama je naredio da jedan raptor u pratnji lovaca "pokupi" njegove ljude sa Pegasusa.

Nakon što je Pegasus uočio lansiranje, također je poslao svoje lovce. Kako su se približavali jedni drugima, obje strane su pokušale navesti protivnika da prvi otvori vatru. Tijekom toga, obje strane su se uključile u igru "kukavice", pokušavajući navesti protivnika da otvori vatru. S obzirom da su Pegasusovi lovci bili naprednijeg dizajna, izgledi za pobjedu su bili na njihovoj strani.

Sukob je prekinula Kara Thrace koja je pilotirala nevidljivim lovcem blackbirdom. Nakon što joj je Lee Adama poslao tekstualnu poruku, počela je upravljati svojim brodm na način koji je svojstven cylonskim lovcima pa su je dradisi na obje krstarice, kao i detektori na lovcima, registrirali kao Cylona. Obje grupe su krenule u napad na nju, no u zadnjem trenutku im se ona javila i identificirala se.

Nastupilo je privremeno primirje nakon što je Starbuck admiralici isporučila fotografije cylonskog broda uskrsnuća. Zapovjednici obaju borbenih krstarica pristali su na privremeno primirje i sastali se na Kolonijalnom Jedan kako bi raspravili plan za napad na brod uskrsnuća.

Autor : Ivan Ačkar


 

"Otkud da ja znam? Nisam vidovnjak! A sad se gubi odavde!" - Dr. Cottle Tighu, o Adaminoj sudbini
 

 

 

 


1 trenutno online
117,603 posjeta
1 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.