startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Okršaj kod crvenog mjeseca
Verzija za ispis | Članak je pročitan 16 puta | Ovaj članak čitate 1. put

Prethodi: Bitka kod sidrišta Ragnar
Slijedi: Otimanje tilija od Cylona

Bitka se dogodila kada je poručnica Thrace trenirala buduće pilote u orbiti jednog crvenog mjeseca. Iznenada se pojavilo osam cylonskih lovaca koji su ih napali. Starbuck je naredila svojim učenicima da se vrate na Galacticu dok se ona riješi Cylona. Ipak, kadet poznat kao Hot Dog odbio je izvršiti njenu zapovijed i ostao pomoći Starbuck. Cylonski lovci su se podijelili u dvije skupine što je opet olakšalo posao Starbuck i Hot Dogu. On je uspio uništiti jednog lovca prije nego što ga je nepovratno oštetila neprijateljska vatra pa je bio prisiljen povući se iz bitke. Do tog trenutka, Starbuck je već uništila sve lovce osim jednoga pa su krenuli jedno prema drugome.

I cylonski lovac i Starbuck su izmjenili vatru te zadobili teška oštećenja. Izgubili su kontrolu nad svojim letjelicama te pod utjecajem gravitacije počeli padati na crveni mjesec. Cylonski lovac je uspio sletjeti na površinu mjeseca bez većih problema, no Starbuck je u atmosferi mjeseca iskočila iz svojeg lovca zbog nekontrolirane vrtnje. Galactica je kasnije pokupila Hot Doga i njegov lovac.

Starbuck je uspijela pomoću padobrana sletjeti na površinu, no pri tome je ozljedila koljeno dok ju je padobran vukao po površini. Kad se oslobodila padobrana, lutala je sve dok nije naišla na cylonski lovac; fizički je bio u redu, no više nije bio "živ". Uspjela je pronaći prolaz u unutrašnjost lovca te otkriti bio-mehaničku prirodu nove generacije cylonskih lovaca.

Otkrila je i zalihu kisika koju je počela upotrebljavati jer je ostala bez svojih zaliha, a uskoro je shvatila i kako upravljati lovcem. Pošto je u kabini bila tek jedna manja rupa od njezinog metka, upotrijebila je svoje odijelo da zakrpa rupu te uspostavi normalan tlak. Nakon toga, uspjela je uzletjeti sa površine mjeseca te se vratiti na Galacticu.

Ovo je bio prvi put da su kolonijalne snage uhvatile neku cylonsku letjelicu od početka napada na Kolonije; posada Galactice je provela sljedećih nekoliko tjedana analizirajući razne sustave lovca prije nego su ga vratili u upotrebu. Naravno, ovaj puta pod njihovom kontrolom.

Autor : Ivan Ačkar


 

Apollo: "Na koliko ste načina glupi vas dvojica?" - "Na više nego što možemo izbrojati." - Leejev razgovor sa Helom i Tyrolom u zatvoru
 

 

 

 


1 trenutno online
117,603 posjeta
1 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.