startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Olympic Carrier
Verzija za ispis | Članak je pročitan 18 puta | Ovaj članak čitate 1. put

Olympic Carrier je putnički brod koji je nakon pada Dvanaest Kolonija prevozio 1345 preživjelih putnika. Službeno je određen kao Intersunov putnički brod. Dugačak je 251 metar, a kao luksuzni brod ima kapacitet od 1000 putnika na putovanjima između raznih kolonija. Dakle, to je komercijalni putnički brod bez oružja i obrambenih mogućnosti.

Uspješno je izveo prvih 237 nadsvjetlosnih skokova u 5 napornih dana cylonskog progona flote. Prije 238. skoka, dr. Amorak, suradnik u Kolonijalnom ministarstvu obrane te bivši kolega doktora Baltara, poslao je poruku predsjednici Roslin. U poruci je naveo kako se među njima nalazi izdajnik. Odlučeno je da je doći na Colonial One nakon skoka, no Olympic Carrier se nije pridružio ostatku flote.

Tri sata kasnije, Carrier se iznenadno stvorio na zadanim kordinatama 238. skoka, izazivajući sumnju predsjednice i zapovjednika Adame. Nakon upita poručnice Valerii kako su izbjegli Cylone, kapetan odgovara kako je očito netko pazio na njih te da su iskoristili ta tri sata kako bi popravili nadsvjetlosni pogon broda. Baltar, strahujući kako će se saznati njegova upletenost u uništenju Kolonija, potiče Roslin da prekine svu komunikaciju.

Nakon što senzori na raptoru koji je bio na patroli pokažu indikacije da se na brodu nalazi nuklearno oružje, zapovjednik Adama i predsjednica Roslin odlučno zaključuju da brod mora biti uništen. Piloti Starbuck i Apollo sa negodovanjem unište brod. Ne zna se jesu li Cyloni iskrcali ljude ili ih pustili na brodu da umru - piloti lovaca nisu nikoga vidjeli kroz prozore Carriera.

Predsjednica Roslin nakon ove tragedije po uzoru na postupak prijašnjeg predsjednika Adara koji je također dao naređenje koje je kao posljedicu imalo nevine ljudske žrtve, napisala je ime broda na papir te ga spremila u svoju ladicu kao podsjetnik na ovaj tragičan događaj [33].

Jedna od kopija Broj Šest, koristeći se imenom Shelley Godfrey tvrdila da je bila putnica na Olympic Carrieru, da je bila Amorakova pomoćnica i ljubavnica, te da je navodno dobila instrukcije da odnese video dokaz koji bi inkriminirao Baltara. Video-snimka je ispala falsifikat, a sama Shelley Godfrey je ubrzo nakon toga nestala [Six Degrees of Separation]. Moguće je da je ona imala neku ulogu u cylonskom preuzimanju ovog broda.

Autor : Vedran Margan


 

"Otkud da ja znam? Nisam vidovnjak! A sad se gubi odavde!" - Dr. Cottle Tighu, o Adaminoj sudbini
 

 

 

 


1 trenutno online
117,603 posjeta
1 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.