startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Otimanje tilija od Cylona
Verzija za ispis | Članak je pročitan 35 puta | Ovaj članak čitate 1. put

Prethodi: Okršaj kod crvenog mjeseca
Slijedi: Sukob kod Kobola

Nakon što su potrošili većinu svojih zaliha goriva na prvotno bježanje od Cylona te problematično spašavanje poručnice Thrace, borbena krstarica Galactica poslala je svoje izvidne brodove u okolne zvjezdane sustave da potraže mineral tilij koji se rabi kao gorivo kod kolonijalnih brodova.

Raptori uspiju naći asteroid bogat tilijem, no Cyloni su bili brži od flote te su ga već počeli iskorištavati, a u blizini su bili i njihovi lovci. Adama je odlučio zauzeti asteroid te je smislio plan koji iskorištava nekonvencionalno razmišljanje upravo spašene poručnice Thrace. Ona je bila zadužena za koordinaciju plana, a Lee Adama za upravljanje posadama lovaca.

Posada Galactice je prvo upotrijebila teretni brod kao mamac za Cylone koji su uskoro uvidjeli da se s druge strane asteroida približava flota lovaca. Cyloni su povjerovali da je teretnjak uistinu samo mamac.

Nedugo nakon što su prekinuli svoj prilazak teretnjaku te krenuli za nadolazećim lovcima, drugi val lovaca je izašao iz teretnjaka te krenuo u napad na bazu na asteroidu. Prilikom približavanja površini asteroida, lovce su dočekali cylonski protuzračni topovi sa površine asteroida te uništili tri letjelice. Lee Adama naredio je ostalima da se povuku dok je on proletio kroz rafineriju te uništio spremnik tilija na površini. Uništenje spremnika je pokrenulo lančanu reakciju te u potpunosti uništilo bazu. Cylonski lovci su uskoro postali dezorijentirani, a s uništenjem baze su izgubili i mogućnost ponovnog uzimanja goriva i naoružanja. Galactica i lovci su onda s lakoćom uništili preostale cylonske lovce prije nego su mogli pozvati pojačanje.

Galactica te civilna flota su samo sa ovog asteroida pokupili dovoljno minerala za nekoliko godina.

Autor : Ivan Ačkar


 

"Nije dovoljno preživjeti. Treba biti dostojan preživljavanja." - William Adama
 

 

 

 


2 trenutno online
120,106 posjeta
8 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.