startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Vježba gađanja plutajućih Cylona
Verzija za ispis | Članak je pročitan 25 puta | Ovaj članak čitate 1. put

Prethodi: Sukob kod Kobola
Slijedi: Galactica protiv Pegasusa

Nakon što je Galactica umrežila svoja računala da bi izračunala poziciju ostatka flote, Cyloni su uspjeli infiltrirati virus u računala bez znanja ikoga na brodu. Nekoliko dana poslije, počinju se događati razni kvarovi i ispadi brodskih sustava koji su uskoro počeli ugrožavati brod i posadu. Poručnik Gaeta i dr. Baltar zaključili su da je riječ o cylonskom virusu koji je "spavao" do tada, polako iskušavajući brodske sustave te njihove mane i slabosti.

Gaeta i Baltar su potom zaključili da je ovo mogući uvod u napad Cylona. Smislili su način kako eliminirati virus iz računala, no to je uključivalo brisanje svih tvrdih diskova na brodu te onda učitavanje sustava sa rezervnih kopija koje su napravljene prije rata. No, za to vrijeme, brod bi bio potpuno bespomoćan.

Adama je odlučio da bi im cylonska zatvorenica Sharon Valerii mogla pomoći pri tome. Sharon se fiberoptičkim kabelom izravno spojila sa brodskim sustavima. U tom trenutku, golem broj Cylona skočio je u prostor, spremajući se za napad. Kako je Galactica izbrisala tvrde diskove, Sharon je kopirala cylonski virus u sebe te počela mijenjati njegov izvorni kod.

Po završetku, prenijela je promijenjeni virus nadolazećoj floti Cylona zbog čega su ovi izgubili napajanje te počeli plutati svemirom. Pošto su sada ostali bez ikakve kontrole nad sobom, dosta cylonskih brodova je uništeno u međusobnim sudarima. Adama je potom naredio lovcima da unište svaki cylonski brod koji je došao u napad, što je došlo kao velika osveta Cylonima za sve što su piloti do sada morali pretrpjeti.

Autor : Ivan Ačkar


 

Helo: "Pretpostavljam da nemamo plan B?"
Sharon: "Planovi B, C D i E su isti kao i plan A - otići sa planeta i vratiti se na brod." (Water)
 

 

 

 


1 trenutno online
117,603 posjeta
1 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.