startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Brod uskrsnuća
Verzija za ispis | Članak je pročitan 14 puta | Ovaj članak čitate 1. put

Brod uskrsnuća je veliki brod specijaliziran za "oživljavanje" cylonskih humanoida koji poginu. U normalnim uvjetima, nakon smrti primjerka njegova se svijest prenosi u novo tijelo na matičnom cylonskom planetu, ali cylonski agenti koji se nalaze daleko od kuće to ne bi mogli izvesti bez ovakvog broda, pošto je daljina prijenosa svijesti ograničena.

Iz tog razloga, u cylonskoj floti koja je slijedila Kolonijalnu flotu nalazio se brod uskrsnuća, omogućavajući da poginuli agent ne "umre" uistinu i da se njegovo znanje može nastaviti koristiti.

Prema podacima kopije Broj Šest, znane kao Gina i obavještajnim fotografijama stečenim uz pomoć nevidljivog lovca Blackbirda, u brodu se nalaze mnoge kopije istih tijela zajedno za tehnologijom potrebnom za uskrsnuće [Pegasus].

Nakon što je Pegasus naletio na taj brod, uočio je kako ima pratnju od dvije bazne krstarice uz desetak pomoćnih brodova.

Prije Starbuckinog obavještajnog leta, funkcija ovoga broda bila je potpuna misterija, admiralica Cain nagađala je kako je to možda zapovjedni ili kontrolni brod, dok je Adama razmatrao mogućnost da je to pogon za izradu njihovih lovaca. Za vrijeme pomnog planiranja akcije protiv tajanstvenog broda, napetost između admiralice Cain i Williama Adame gotovo je dovela do otvorenog sukoba između dva broda, ali nakon što se Trace vratila sa fotografijama tajanstvenog broda, oba zapovjednika zakopali su ratne sjekire [Resurrection Ship, prvi dio].

U združenoj operaciji Galactice i Pegasusa brod uskrsnuća je uništen, što je dovelo do prve velike pobjede Kolonista nad Cylonima nakon napada.

Napad na brod uskrsnuća izveden je podjelom flote na dva dijela. Jedan dio činili su kolonijalni civilni transporteri koji su poslužili kao mamac za dio cylonske flote. Nju su uposlili lovci kako bi zaštitili svoje brodove. Nakon što je cylonska flota podjeljena, Galactica i Pegasus napali su dva matična broda koji su štitili brod uskrsnuća. Da brod uskrsnuća ne pobjegne pobrinuo se satnik Lee Adama koji je upravljao Blackbirdom, te se približio brodu uništivši mu nadsvjetlosni pogon. Nakon što su matični brodovi uništeni, Thrace je dokrajčila brod uskrsnuća [Resurrection Ship, drugi dio].

Nakon uništenja, Sharon je rekla Kari kako brod uskrsnuća služi i za oživljavanje uništenih cylonskih raidera [Scar].

Autor : Darko Kučko


 

Adama: "Pukovnik Tigh i bojnik Adama razrađuju plan i treba mi netko tko razmišlja 'izvan kutije'."
Starbuck: "Ja živim 'izvan kutije'." (The Hand of God)
 

 

 

 


1 trenutno online
117,603 posjeta
1 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.