startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


SFC Forum #06
Promjena hostinga zbog koje je čitav SFC bio nedostupan oko dva tjedna je najveći danak uzela Forumu. Izgubljeno je čitavo ljeto, tj. razdoblje od šestog mjeseca pa sve do kraja devetog. Ugrubo se može reći da smo ostali bez 20 tisuća postova i dvadesetak novih korisnika. Stoga apeliramo na sve koji su se aktivirali u tom razdoblju da nas ponovo posjete i naravno, zadrže se.

Također, u delikatnom stanju u kakvom je trenutno forum sve pridošlice su više no dobrodošle, pa slobodno navratite. Veće motivacije od Battlestar Galactice na HRT-u ili Voyagera na FTV-u nema. Što se tiče starih korisnika, ukoliko imate problema sa logiranjem na forum, izbrišite sve cookiese, tj. kolačiće u vašem internet pregledniku.

Ukoliko se i tada ne možete logirati, javite nam se preko emaila. Inače, sam Forum čeka par „modova“ da bi se vratio u staro stanje (boje forumaša i slično), no to su trivijalne stvari i sa velikom sigurnošću možemo reći da više nikada nećemo „putovati u prošlost“, pa ponavljamo, ne ustručavajte se pridružiti nam se.
Datum : 01 Oct 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Otkriveni naslovi epizoda 3. sezone
Do sada su poznati naslovi prvih 14 epizoda 3. sezone. Prenosimo ih u cijelosti:

3x01 Occupation / Precipice
3x02 Exodus, dio 1.
3x03 Exudus, dio 2.
3x04 Collaborators
3x05 Torn
3x06 A Measure of Salvation
3x07 Hero
3x08 Unfinished Business
3x09 The Passage
3x10 Eye of Jupiter
3x11 Rapture
3x12 Taking a break...
3x13 The Woman King
3x14 A Day in the Life
Datum : 01 Oct 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

SF na TV-u
Tricia Helfer, Lucy Lawless i Grace ParkPočele su jesenske sheme tv kuća, a gladni kruha začudo nisu ostali ni ljubitelji znanstvene fantastike. U Hrvatskoj i četiri susjedne zemlje, prikazivati će se čak osam ZF serija, od kojih se doduše tek pola može staviti "pod kvalitetno", no i to je pomak u usporedbi sa prošlom godinom...

Naš HRT je nakon godinu dana pauze bez ikakvog SF-a počeo sa prikazivanjem Battlestar Galactice. Ove srijede u 23:00 ćemo gledati drugi dio miniserije u trajanju od 90 minuta, a tjedan nakon toga u sličnom terminu (23:10) i prvu od 13 četrdeset-petominutnih epizoda prve sezone. Podsjećamo, HRT je otkupio i drugu sezonu koja broji 20 epizoda!

A ako je vjerovati TV.com, NovaTV prikazuje čak tri SF serije. Tako subotom možemo pratiti Čarobnice u 11:25 i Smallville u 12:20 (ha ha! :-), a treća sezona hvaljenih Izgubljenih (Lost) prikazuje se četvrtkom u 22:40. Na trećem programu, „popularnom“ RTL-u se više ne može pronaći ni teen SF-ove, pošto su previše zaokupljeni petnaestom reprizom Roseanne. Što ćeš...

Zapadno, u dalekoj Europskoj Uniji, slovenski POP TV ponedjeljkom u 22:15 prikazuje drugu sezonu Losta (5. epizoda), a po onome što je niže potpisani uspio prevesti sa slovenskih foruma (dakle uzeti sa velikom zadrškom), Kanal A je otkupio 7. i 8. sezonu hit serije StarGate: SG-1, koje će se prikazivati krajem ljeta, dakle uskoro.

S druge strane, susjedi iz Bosne i Hercegovine su kako jedan naš forumaš iz Sarajeva kaže, „izgubili nevinost kad je SF u pitanju“, pa je FTV počeo sa prikazivanjem Star Trek: Voyagera, od ponedjeljka do petka iza 23:00, sa dnevnim reprizama u 14:10.

U Srbiji, B92 svaki radni dan u 01:30 prikazuje Na granici mogućeg, a TV Avala se već od svojih prvih dana odvažila i počela sa prikazivanje Star Trek: Enterprisea, svakim radnim danom u 00:00, te sa reprizama subotom i nedjeljom u podnevnim satima. Nešto južnije, u Crnoj Gori IN Tv prikazuje seriju Mutant X, svaki radni dan oko 00:00, te sa kasnovečernjom reprizom i jutarnjom reprizom u 10:00. To je više manje to, ukoliko znate za neku seriju koju smo propustili navesti, javite nam se na kontakt@sfcentar.com , hvala!
Datum : 01 Oct 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Prvi dio Miniserije danas na HRT-u
HRT TeletekstNapokon, nakon silnih mjeseci iščekivanja, na HRT-ovom Drugom programu se večeras emitira prvi dio Miniserije u 23:15 h. Uživajte!

Sadržaj cijele Miniserije možete pronaći ovdje, a njezinu recenziju ovdje.
Datum : 27 Sep 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Bradley Thompson o web-seriji
Bradley ThompsonNedavno je Bradley Thompson, jedan od glavnih scenarista BSG-a u kratkoj izjavi komentirao web-seriju Resistance: "Istina je da smo David Weddle i ja napisali web-epizode. Ron Moore i David Eick su nam dali taj zadatak za vrijeme produkcije [epizode] Exodus. Deset kratkih segmenata zajedno daju jednu priču koja se događa za vrijeme cylonske okupacije koja je završila drugu sezonu."

"Sve ih je režirao Wayne Rose, veteran režije koji je radio kao second unit redatelj te kao asistent glavnog redatelja na seriji. Prvotni naziv serije je bio Crossroads. Dužina pojedine epizode će varirati ovisno o tome koliko je potrebno da se ispriča komadić priče. Koliko sam ja vidio, prva verzija svih 10 epizoda je trajala otprilike 25 minuta. Plan je bio da ih stavljamo jednom tjedno kao odbrojavanje do premijere sezone - no SciFi je imao druge planove oko toga."

Thompson je dodao i kako mu je žao što gledatelji izvan SAD-a neće biti u prilici pogledati Resistance (od nedavno na SciFi Pulseu serija više nije dostupna za sve izvan SAD-a). No, zahvaljujući dobrim dušama sa GalacticaStation.com, svima su dostupne epizode na download, veličine otprilike par megabajta po komadu. Inače, Thompson je i naveo činjenicu da je do sada zatraženo preko milijun streamova Resistancea sa SciFi Pulsea, gdje se službeno mogu pogledati epizode.

Izvor: BattlestarWiki
Datum : 18 Sep 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Objavljen termin emitiranja BSG-a na HRT-u
HRT je napokon objavio pojedinosti jesenske programske sheme, a među njima i termin emitiranja Battlestar Galactice. Serija je stavljena u termin iza Lige prvaka srijedom, a početak emitiranja najavljen je za 27.09. u 22:50h I dok je navedeni termin pomalo problematičan u tjednima kada su na rasporedu utakmice Lige prvaka, za pretpostaviti je kako će u tjednima bez nogometa vrijeme prikazivanja BSG-a biti znatno povoljnije.
Datum : 15 Sep 2006 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


2 trenutno online
120,379 posjeta
3 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti