startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Roslin će doživjeti napet sukob sa Starbuck
Mary i njezin osvrt na četvrtu sezonu
Mary McDonnell [Laura Roslin] poznata kao Predsjednica Roslin, u svojem najnovijem razgovoru osvrče se na zadnju sezonu Battlestar Galactice. Glumica govori kako je bila zadivljena sa svim članovim ekipe. Jako ce joj nedostajati ekipa [što je velika rijetkost u Hollyowoodu], te će joj nedostajati glumljenje žene sa jakom moći. U šali je rekla da sad mora pronaći neku drugu ulogu moćne žene.

Glumica se također slaže sa odlukom da se saga završi sada na vrhuncu slave, zbog toga jer će se održati cjelovitost serije. Znajući da će se saga završiti jako je ponosna jer serija ima četiri solidne sezone.

Također je rekla da će se Roslin u četvrtoj sezoni započeti nemilosrdnu intenzivnu borbu sa rakom, također će doživjeti veliki sukob sa Katee Sackhoff [Kara Thrace]. To će biti jedan od najtežih trenutaka u Laurinom životu. Te je svijesna ako počini pogrešku u vezi Starbuck da će to možda značiti kraj svega, ali također je svjesna da drugi neće biti tako skeptični zbog svojeg bliskog odnosa sa Starbuck.

Mary je rekla; "Moj lik se konstantno suočava sa svojom pozicijom kao žene vođe koja je često usamljujuća, također znači često neslaganje sa kolektivom. Jako je teško promatrati Laurin život kao promašaj. Bilo bi prekrasno kada bi Laura odvela ljudsku civilizaciju u novi život, ali ako ljudska civilizacija ne doživi tu budućnost tada ću se sjećati Laure sa tužnim osjećajem i osjećajem nepotpunosti. Ali tko zna dali će umrijeti ili će preživjeti, važno je samo ono što ona spozna tijekom svojeg života."

Izvori:
scifi.com , eagle newspaper
Datum : 28 Mar 2008 | Autor : Adriana | Verzija za ispis

Počelo snimanje novih epizoda
Ron Moore sjeo u redateljsku stolicu
Prema jednom od producenata, Marku Verheidenu, jučer je počelo snimanje dvanaeste epizode četvrte sezone Galactice. Verheiden nije ponudio detalje o epizodi, ali je, napola šaleći se, spomenuo da će epizoda trajati 42 minute i vrlo vjerojatno biti snimljena u boji.

Osvrnuo se i na frenetični tempo kojim se radi: "Nacrti scenarija dolaze. Skice, napomene, produkcijski problemi izlijeću, jedna stvar nakon druge. No, kad se snima, također dobivate dnevne snimljene scene i možete reći 'ahhhh'". Dodao je i da se tom tempu ne može prestati diviti, pošto dolazi iz filmske industrije gdje "može proći tjedan dana samo da se odredi tko će se baviti cateringom".

Ron Moore, kojemu je ovo redateljski debi, bio je vrlo uzbuđen: "Bit će prava poslastica raditi sa glumcima i ekipom u drugačijem kontekstu. Ovo mi je prvi put, napravit ću puno grešaka, ali ću imati dobar sustav podrške koji će me spasiti od sebe samoga. I biti će zabavno."

Dodao je i kako neće pokušati izvesti kadrove koje drugi redatelji već nisu izveli: "To je neka vrsta zamke u koju pokušavate ne upasti, jer tada počnete biti "pametni" i pokušavate izvesti nešto što još nitko nije učinio. Važno mi je da za prvi puta dobro ispričam priču, učinim je karakterno zanimljivom i na kraju dobijem komad filma na kojeg ću biti ponosan."

Izvori: Blog Marka Verheidena, SciFi Wire
Datum : 26 Mar 2008 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Slike iz prve epizode četvrte sezone
U našoj galeriji 11 promotivnih slika
Donosimo vam 11 promotivnih slika za prvu epizodu četvrte sezone, He That Believeth In Me, možete ih naći u našoj galeriji.

Izvor: BSG Media
Datum : 25 Mar 2008 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Video: Zabava u povodu 4. sezone
TV Guide razgovarao sa glumcima i producentima povodom skore premijere nove sezone
Donosimo vam kratak video-isječak sa TV Guide Networka, u kojem Edward James Olmos, Mary McDonnell, Jamie Bamber i Ron Moore govore o četvrtoj sezoni, kad će se otkriti peti Cylon te o seriji Caprica. Hvala legsu za link.


Datum : 24 Mar 2008 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Ronald D. Moore: Galactica neće imati dvojben kraj
Nećemo dobiti Galactica filmove
U nedavnom intervjuu za The Los Angeles Times izvršni producent Ronald D. Moore i članovi glumačke ekipe govorili su o nadolazećoj, četvrtoj sezoni Galactice. Moore je pritom izjavio kako neće ostaviti otvorena vrata za novu sezonu ili filmove. "Premisa serije bila je da tražimo Zemlju, i to moramo i ispuniti", izjavio je Moore.

Pritom je izašlo na vidjelo kako su scenariti mjesecima prije osmislili plan finalne sezone. Međutim, nakon što je otpočeo štrajk scenarista, Moore je odlučio promisliti o nekim rješenjima. "Našao sam vremena uhvatiti dah i istinski promisliti o nekim stvarima, I dalje ćemo imati kraj, ne kraj koji će vas ostaviti u dvojbi, no malko će se promijeniti način na koji ćemo stići do tamo", otkrio je Moore.

Moore je otkrio kako je uvijek vjerovao u Galacticu, no d aje ipak ostao iznenađen priznanjem koje je serija zadobila. "U Star Treku sam radio deset godina, i Patrick Stewart nije osvojio niti nominaciju za svoj rad. Postanete naviknuti na ideju kako će vas ignorirati zbog žanra. Međutim, ova je serija oštro presjekla znanstveno-fantasične klišeje. Riječ je o karakternoj drami, a ne eskapizmu, koji se bavi kompliciranim temama i stavlja izazove pred gledatelje da rade više doli najobičnijeg uživanja u vožnji", konstatirao je Moore.

U intervjuu za Moviehole, Moore se ponovno osvrnuo na mogućnost snimanja Battlestar Galactica filmova, opetovano odbacivši takvu mogućnost. "Mislim kako serija najbolje funkcionira kao televizijska drama. Ukoliko bismo ju prebacili na film, bila bi to sasvim druga stvar", izjavio je Ron. Pritom je istaknuo primjer Star Trek filmova koji su bili usmjereni na jednog ili dva lika dok je ostatak glumačke postave jednostavno utonuo u pozadinu. Prema njegovom mišljenju, filmovi sa TNG ekipom jendostavno su se usmjerili tek na kapetana Picarda i Datu.

Izvor: Trekweb.com
Datum : 23 Mar 2008 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Caprica kreće sa produkcijom
SciFi Channel odobrio snimanje pilota, Moore i Eick objašnjavaju ton serije
Nedavno je SciFi Channel službeno objavio kako je odobrio snimanje pilota serije Caprica, spin-offa Galactice čija se radnja događa četrdesetak godina prije napada Cylona na Dvanaest Kolonija.

Prema izvršnim producentima Ronaldu Mooreu i Davidu Eicku, Caprica će biti prilično drugačija od svojeg prethodnika - Moore kaže da će biti nalik sapunici Dallas, dok je Eick uspoređuje sa filmom American Beauty.

"Caprica je priča koju smo Ron Moore i ja smislili sa koproducentom Remijem Aubuchonom, sad se bavimo izborom glumaca," rekao je Eick. "Vrlo sam uzbuđen zbog toga. Ako je BSG 'Black Hawk Down', onda je Caprica 'American Beauty'. Serija se bavi životima ljudi na planetu i njihovim privatnim i profesionalnim vezama koje će uzrokovati stvaranje Cylona."

Moore je rekao da serija neće biti poput spin-offova Star Treka: "To je u potpunosti drugačija životinja. Za razliku od tih serija koje su bile varijacije na istu temu, Caprica je potpuno drugačiji žanr. Neće biti toliko akcije niti će se događati u svemiru za vrijeme rata. To je politička, obiteljska priča. Radi se o stvaranju Cylona i o tvrtki. Bazirana je na planetu. Vrlo je orijentirana prema likovima i povezana. Potpuno je drugačijeg žanra i zbog toga je uzbudljiva."

Dodao je i da nije siguran da li će nastaviti raditi na seriji ako je SciFi Channel naruči nakon pilota: "Ako postane serijom, ovisi o tome kad će se to desiti i što ću ja raditi u tom trenutku. Pričekajmo pa ćemo vidjeti."

Izvor: SyFy Portal
Datum : 23 Mar 2008 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


2 trenutno online
120,379 posjeta
3 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti