startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Moore o kraju treće sezone i budućnosti
Verzija za ispis | Članak je pročitan 38 puta | Ovaj članak čitate 1. put
E! Online, 26. ožujka 2007.

E! Online je neposredno nakon epizode Crossroads, drugi dio ulovio Ronalda Moorea i postavio mu neka pitanja uz bitne događaje iz te epizode, te o detaljima za četvrtu sezonu. Nikako ne preporučamo čitati ovaj intervju ukoliko seriju pratite na HRT-u ili niste gledali sve epizode.

E! Online: Identiteti četvero Cylona su takav šok! Tory se oduvijek činila nesigurnom, no lojalnost Andersa, Tigha i Tyrola nije bila upitna jer su vodili pokret otpora na Novoj Caprici. Nitko od njih nije bio sumnjiv. Postoji li nekakva veza između takve ljudske odanosti i činjenice da su Cyloni?
Ron Moore: Ne znam da li je to povezano. Ako pitate da li je ta krinka dio njihovog plana, onda ne. Nije im jasno kako mogu biti Cyloni, zbunjeni su tom činjenicom i nemaju nikakav tajni plan. Nije ista stvar kao sa Sharon – oni nisu bili na cylonskim zabavama. Jedino što znaju jest to da su Cyloni, nemaju pojma kako je to moguće. Poprilično su u mraku po tom pitanju, baš kao i publika.

E!: Zato jer će biti rasprave o ovome, možete li potvrditi da oni jesu Cyloni?
Ron Moore: Da, oni su Cyloni.

E!: Hoćemo li sresti petog Cylona, i kada?
Ron Moore: Mislim da ćemo ga jednom otkriti, da. Kad, to je teško reći jer ni mi još nismo odlučili.

E!: Jesmo li sreli već tog petog Cylona?
Ron Moore: Oh, na to ne mogu odgovoriti.

E!: U jednom od podcastova, rekli ste da je epizoda Maelstrom početak trećeg čina serije. Gdje je završio prvi čin, a počeo drugi?
Ron Moore: Zanimljivo pitanje. Rekao bih da je skok od godinu dana bio kraj prvog čina. Priča o Novoj Caprici, to je za mene bio drugi čin serije.

E!: Čini se da se sad Starbuck vratila, no je li Katee Sackhoff potpisala ugovor za četvrtu sezonu? Ima li se još što za ispričati u njezinoj priči?
Ron Moore: Da, Katee će se vratiti u idućoj sezoni. Nismo je mogli pustiti.

E!: Da li Starbuckina posebna sudbina ima veze sa identitetom njezina oca?
Ron Moore: Njezina oca? Ne.

E!: Što fanovima znači činjenica da Katee i Tricia snimaju pilote?
Ron Moore: Snimaju pilote, ali neće biti stalni glumci u tim serijama, pa se ne treba brinuti.

E!: Ako i kad dođu do Zemlje, za što Starbuck tvrdi da je učinila, hoćemo li vidjeti Koloniste zajedno sa Zemljanima?
Ron Moore: Mislim da to ovisi o tome u kojem trenutku u našoj povijesti će oni stići, no o tome još do sada nismo razmišljali.

E!: Da li osobno vjerujete da su proročanstva istinita, te ako jesu, je li Laura Roslin stvarno "umirući vođa"?
Ron Moore: Ne mora nužno biti umirući vođa, ali to vjerojatno jest. To će biti jedna od tema s kojima ćemo se hrvati u idućoj sezoni, a proročanstva, kao što smo vidjeli, su prilično važna ljudima iz Galactice. No, istovremeno, to ne znači da će se svako ostvariti ili da je važno za njihovu priču.

E!: Hoće li Roslin i Adama ikad biti skupa?
Ron Moore: Ne znam da li ćemo ikad doći do te točke. Ta veza ide naprijed u četvrtu sezonu, no da li će njih dvoje izmjenjivati slinu, nisam siguran.

E!: Je li Hera prvi ljudsko-cylonski hibrid ili je možda bilo drugih prije nje?
Ron Moore: Uh... Mislim da na ovo neću odgovoriti.

E!: Da li svi Cyloni rade za neki viši cilj ili postoje različite frakcije sa vlastitim planovima?
Ron Moore: Počeli smo sugerirati da neki možda imaju vlastite ciljeve. D'Anna je sigurno imala vlastiti plan i završila je u "kutiji". Mislim da postoje podjele unutar cylonske nacije te da će rasti tokom četvrte sezone.

E!: Imaju li te frakcije svoje vođe? Cavil se doimao kao da zna nešto više...
Ron Moore: Mislim da će se vodstvo stvarati sa obje strane te podjele.

E!: Što možete reći ljudima da im pomogne prebroditi duge, usamljene mjesece između ovog finala i početka iduće sezone?
Ron Moore: Pa, sigurno imaju dosta toga za razmišljanje. Očekujem da će biti svakakvih reakcija na finale – ili će ga voljeti ili će ga mrziti. Te reakcije će nas sigurno održavati neko vrijeme, a nakon toga ću se doista potruditi da redovito održavam blog i sudjelujem na forumima, budem u kontaktu sa fanovima i dajem im ponešto za razmišljanje.

E!: Što nam možete reći o "specijalnoj dvosatnoj produženoj emisiji koji će se emitirati tokom trećeg kvatrala 2007. i nakon toga izaći na DVD-u Universal Home Entertainmenta"?
Ron Moore: Čitate li to kojim slučajem sa priopćenja za tisak? Na to gledamo kao na dvije dodatne epizode, koje se neće nastaviti na finale treće sezone. U osnovi, ta epizoda će se vratiti u prošlost i ispričati priču o Pegasusu. Bavit ćemo se događajima iz prošlosti koje prije nismo prikazali, ali ćemo i spomenuti neke stvari na koje ćemo se nadovezati u četvrtoj sezoni.

E!: I Michelle Forbes bi se mogla tamo naći?
Ron Moore: Da, tako je.

Autor : Ranko Čop


 

"Nisam se urotio sa Cylonima. Ja sam nevin čovjek, osuđen od strane javnosti bez suđenja." - Baltar (Six Degrees of Separation)
 

 

 

 


1 trenutno online
117,603 posjeta
1 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.