startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Ispada da je finale sezone ipak skoro pa dvostruka epizoda, jer traje nešto više od 66 minuta (iako, usput budi rečeno, novi materijal vidimo tek tri minute nakon početka epizode) pa zamjerka vezana uz završetak prvog dijela malo gubi na snazi. Kao što se i dalo pretpostaviti, situacija na Caprici se riješila vrlo brzo - iako, uz dosta iznenađenja...
Ocjena: 10 / 10
Članak je pročitan 42 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Prošlo je podosta vremena otkad se neka epizoda bavila globalnim stanjem stvari, čini mi se da je to bilo još u dvostrukoj epizodi Home, eventualno u epizodama Resurrection Ship. Kako god bilo, druga polovica ove sezone nam je donijela jako puno razvoja likova i tek mali pomak flote u traženju Zemlje. Zato nam kao osvježenje dolazi prvi dio Lay Down Your Burdens.
Ocjena: 9 / 10
Članak je pročitan 52 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Napokon, nakon nekoliko osrednjih epizoda stiže jedna koja je stvarno odlična - u svakom pogledu. Razlozi? Ukratko - odlični odnosi između likova te povratak provjerenom konceptu radnje koja se fokusira na velik broj likova i događaja.
Ocjena: 9 / 10
Članak je pročitan 40 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Iako je za sada Resurrection Ship definitivno najbolja epizoda ove sezone, Sacrifice, ako je ne nadmašuje, onda joj sigurno parira u pogledu dramatičnosti, usprkos prilično tromom početku.
Ocjena: 7 / 10
Članak je pročitan 43 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Ron Moore je najbolje opisao ovu epizodu, rekavši na početku svojeg podcast-komentara epizode "Ovog puta ćemo raditi nešto drugo - komentirati epizodu koja mi se baš i ne sviđa". Bio je sasvim u pravu - iako će mnogi reći da je i prošla epizoda bila prilično slaba...
Ocjena: 5 / 10
Članak je pročitan 43 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Saul Tigh je vrlo sretan čovjek. Nakon svih političkih gluposti koje je napravio, skoro osudio nevinog čovjeka na jednosmjerni put kroz zračnu komoru te dopustio da mu Laura Roslin pred nosom pobjegne zajedno sa Apollom, zbog čega bi vjerojatno brzo izgubio kontrolu i nad vlastitom posadom, William Adama se probudio iz kome i odlučio srediti stvari - i usput pomrsiti račune Ellen Tigh.
Ocjena: 10 / 10
Članak je pročitan 66 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Fragged je epizoda u kojoj glavnu riječ vode dva zapovjednika koji su izgubili perspektivu - Tigh na Galactici i poručnik Crashdown na Kobolu. Za prvoga problemi tek počinju, a drugi više neće imati problema, baš kao što ime epizode i sugerira.
Ocjena: 8 / 10
Članak je pročitan 61 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Iako je prvotno bilo zamišljeno da Scattered i Valley of Darkness budu samo jedna epizoda, zbog opsežnosti snimljenog materijala je odlučeno da se priča proširi, što je napravilo mjesta za nekoliko odličnih trenutaka na Kobolu i Caprici.
Ocjena: 9 / 10
Članak je pročitan 52 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Nakon odličnog finala prve sezone, epizode Kobol's Last Gleaming, drugi dio, stiže nam i nestrpljivo iščekivani nastavak koji ne donosi odgovore na sva pitanja, ali solidno obavlja zadatak održavanja napetosti i to na tri strane - na Galactici, na okupiranoj Caprici te na Kobolu.
Ocjena: 9 / 10
Članak je pročitan 44 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)


 

Apollo: "Koja je optužba ovog puta?" - "Udaranje nadređenog šupka." - Starbuck o incidentu sa pukovnikom Tighom
 

 

 

 


2 trenutno online
120,106 posjeta
8 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.