startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 Ako ste ljubitelj Zapadnog krila, Colonial Day će biti po vašoj mjeri. Za nas ostale, što bi Borat rekao, ne toliko.
Ocjena: 7 / 10
Članak je pročitan 44 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Kroz sve četiri epizode koje su prethodile ovoj su se protezale priče o raznoraznim istragama - tko je omogućio Cylonima da raznesu spremnike vode (Litmus), je li Baltar Cylon (Six Degrees of Separaton), ispitivanje Leobena Conoya (Flesh and Bone) te je li netko iz vodstva flote cylonski agent (Tigh Me Up, Tigh Me Down). Srećom, ova epizoda se vraća na prokušanu formulu svemirskih bitaka, napetosti i priče na više razina, što odlično funkcionira.
Ocjena: 10 / 10
Članak je pročitan 40 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Ako su pretjerani pokušaji komedije srozali Six Degrees of Separation, onda su, uz još neke loše izvedene elemente, definitivno zakucali u zemlju ovu epizodu. Nadajmo se da je lekcija naučena i da više neće toliko gurati komične scene.
Ocjena: 6 / 10
Članak je pročitan 33 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Producentima nije trebalo dugo vremena da se sjete napraviti svoju verziju TNG-ovog The Measure of a Man - no, ovog puta u optuženičkoj (ili bolje rečeno, mučeničkoj) stolici ne sjedi dobroćudni Data nego Leoben Conoy, koji je sve samo ne dobroćudan i iskren.
Ocjena: 9 / 10
Članak je pročitan 47 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Šest stupnjeva odvojenosti iliti "monodrama Jamesa Callisa" će se svidjeti svima koji vole Baltara, dok će ostalima tolika koncentracija njegovog lika početi smetati već kod sredine epizode. Iako je epizoda prilično zabavna, ipak nije u kategoriji sa 33 i Act of Contrition.
Ocjena: 8 / 10
Članak je pročitan 39 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Nakon odlične potpuno dramski orijentirane epizode Act of Contrition, tempo akcije se lagano pojačava i direktno nastavlja na prošlu epizodu, okrećuči se pritom elementima klasične svemirske opere. Na žalost, baš u tim elementima dolazi do nekoliko propusta.
Ocjena: 8 / 10
Članak je pročitan 45 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Jedna od glavnih stvari koje su Ron Moore i ostatak produkcijskog osoblja Galactice stalno isticali je činjenica da je njihov cilj napraviti znanstveno-fantastičnu seriju sa velikom dozom realizma. Sudeći po ovoj epizodi, jako im dobro ide.
Ocjena: 9 / 10
Članak je pročitan 34 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Po uzoru na odličan početak epizode 33, i ova epizoda nas na svom početku drži u neizvjesnosti - što Valerii radi onako mokra, čini se da je zbunjena te da, baš poput nas, nema pojma gdje je bila i što je radila, kao da se upravo probudila iz mjesečarskog pohoda. Problem je jedino u činjenici da nije nesvjesno "opljačkala" hladnjak ili otvorila prozor - nekamo je postavila šest eksplozivnih naprava.
Ocjena: 9 / 10
Članak je pročitan 38 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)

Jeste li se ikad upitali, "kako bih se osjećao da me nadmoćni neprijatelj progoni danima i ne mogu mu pobjeći"? Čak i ako niste, sad zasigurno znate.
Ocjena: 10 / 10
Članak je pročitan 54 puta | Ovaj članak ste pročitali 0 put(a)


 

Adama: "Pukovnik Tigh i bojnik Adama razrađuju plan i treba mi netko tko razmišlja 'izvan kutije'."
Starbuck: "Ja živim 'izvan kutije'." (The Hand of God)
 

 

 

 


2 trenutno online
120,106 posjeta
8 posjeta danas
156 članaka
250 vijestiNo posts found in selected forum category.